Jotta löytäisit juuri sinulle parhaan ja sopivimman hotellin, kannattaa ennen hakukoneiden ja nettisivujen selaamista pysähtyä miettimään seuraavia asioita.

Kaupunki

Tämä vaihe voi kuulostaa hieman hassulta ja itsestäänselvältä, mutta ensimmäiseksi kannattaa miettiä, missä kaupungissa haluaa majoittua hotellissa, ja mahdollisesti myös miksi. Jos matkustat budjetilla, olisiko sinun mahdollista löytää kaupunki, jonka hintataso olisi alhaisempi, mutta se täyttäisi silti vaatimuksesi matkakohteelle? Hyvä keino tämän määrittämiseen on tehdä lista niistä ominaisuuksista, joita toivot matkakohteellasi olevan, ja jotka ovat pakollisia matkasi onnistumisen kannalta.

Hotellin sijainti

Kysy itseltäsi: mitä haluat tehdä lomallasi? Tämä auttaa hahmottamaan, missä osassa kaupunkia sinun kannattaa majoittua. Jos esimerkiksi olet kiinnostunut tapahtumasta tai museoista, jotka sijaitsevat kaupungin laitamilla, ei kannata maksaa ylimääräistä huoneesta aivan kaupungin suosituimmista keskustahotelleista, ja mahdollisesta matkustamisesta kohteeseen. Jos taas mielenkiinnon kohteesi sijatsevat ympäri kaupunkia, kannattaa kiinnittää huomiota liikkumismahdollisuuksiin kaupungilla. Monessa suuressa kaupungissa on hyvin toimiva ja edullinen julkinen liikenne, jota kannattaa hyödyntää matkaillessa. Hotelli kannattaa siis varata tällaisten reittien varrelta, ja katsoa reitit jo etukäteen niin, että pääset matkustamaan mahdollisimman nopeasti ja helposti kaikkialle, minne haluat matkustaa hotellilta matkasi aikana.

Vaatimukset hotellilta

Seuraavana kannattaa kysyä itseltään (ja mahdolliselta matkaseuraltaan), mitä toivoo ja vaatii hotellilta? Kuinka tärkeitä nämä asiat ovat? On hyödyllistä tehdä lista, johon luettelee asiat, joita haluaa ja toivoo, ja merkitä ne, joista on valmis joustamaan. Näin voi varmistaa ettei loma mene pilalle siitä syystä, että hotellista uupuu jokin sellainen palvelu tai ominaisuus, joka on sinulle ensisijaisen tärkeä ja toisaalta myös sen, ettet maksa turhaan ylimääräisistä palveluista, joita et halua, tarvitse, tai tule käyttämään.

Useimmissa internetin hakukoneissa on mahdollista hakea hotelleja omien vaatimusten mukaan. Hyvä keino on laittaa omat vaatimukset tärkeysjärjestykseen, ja tehdä hakuja sen perusteella. Jos esimerkiksi sinulle on ehdottoman tärkeää, että hotellissa on keittiö, kannattaa ensin hakea kaupungin keittiölliset hotellit muita ominaisuuksia valitsematta, ja näin tutustua kohdekaupungin olennaisimpaan tarjontaan. Myös monen eri hakukoneen käyttäminen voi olla hyödyllistä – näin maksimoit tilaisuutesi löytää juuri sinulle paras mahdollinen hotelli!