Tiedätkö jo, millaista hotellia olet hakemassa, oman budjettisi ja kuinka paljon siinä on joustovaraa, sekä mistä etsiä hotelleja? Hienoa! Jos olet vielä epävarma, voi tämä artikkeli olla sinulle hyödyllinen myös aiempien kysymysten selkeyttämisessä.

Erilaisten internetin hakukoneiden löytäminen ja käyttäminen

Nykyisin jokaiseen asiaan tuntuu olevan vähintään tuhansia hakukoneita. Mistä siis lähteä liikkeelle? Nykyaikana vastaus löytyy jopa tähän. Eri hakukoneiden arvosteluille on kokonaisia omia sivustoja, joista on hyvä ja helppo lähteä liikkeelle itselle parhaita hakukoneita etsiessä. Mieluisimmat löydettyään kannattaa pitää mielessä omat tärkeimmät kriteerit, ja vertailla niiden perusteella tehtyjen hakujen tuloksia eri hakukoneilla. Myös eri hotellien varaamiseen tarkoitettuja varaussivustoja pystyy vertailemaan hakukoneiden sekä erilaisten vertailuun tarkoitettujen sivustojen kautta. Vertailu kannattaa, sillä pidemmällä lomalla pienikin eri varaussivustojen yökohtainen tai henkilökohtainen hintaero saattaa muodostua suuremmaksi, kuin mitä välttämättä aluksi osaa odottaa.

Arvostelujen löytäminen, lukeminen ja käsittely

Hakukoneet, joista pystyy hakemaan hotelleja, antavat usein mahdollisuuden hotellien varaussivustoille näyttää niihin jätettyjä oikeiden käyttäjien arvosteluja. Arvostelut voivat olla todella hyödyllisiä, mutta niiden lisäksi voi olla hyödyllistä etsiä arvosteluja ja kokemuksia hotellien aiemmilta asiakkailta muualtakin internetistä. Usein jo hotellin nimen avulla löytää paljon kokemuksia, varsinkin suosituista hotelleista. Näiden lisäksi kokonaan palveluiden ja palveluntarjoajien arvosteluun tarkoitetut sivustot sekä hotellin mahdolliset sosiaalisen median kanavat ovat hyviä tietolähteitä sen selvittämiseen, kuinka paikkansapitäviä hotellin myyntipuheet ja lupaukset ovat. Monien sivujen ja sosiaalisen median kanssa kannattaa kuitenkin pitää mielessä se, etteivät kaikki sivustot tarkista käyttäjien aitoutta, ja useimmat yritykset voivat valita hyvin vapaasti, millaisia mielipiteitä heidän sosiaalisen median tileillä näkyy.

Mikäli aikaa on, kannattaa arvosteluja lukea ajatuksella ja rauhassa, sekä pienellä kriittisyydellä. Esimerkiksi hotellien sängyt, tyynyt ja aamiaiset herättävät usein voimakkaitakin tunteita, ja joku saattaa kokea hänen mielestään huonon sängyn pilanneen hänen lomansa. Kuitenkin hänestä huono ja aivan kamala sänky voi olla jostain toisesta yöpyjästä hyvä tai jopa täydellinen sänky. Arvostelut kannattaa siis suodattaa eräänlaisen mikä juuri minulle on tärkeää, ja mistä juuri minä pidän -suodattimen läpi.