Matkalle lemmikin kanssa?

Mikäli haluaa ottaa lemmikin mukaan matkalle, tulee tietenkin valita sopiva kohde. Tässä auttaa avun kyseleminen esimerkiksi muilta omistajilta, kouluttajilta, eläinlääkäreilta ja vaikka netistä, josta löytyy useita asialle omistautuneita ryhmiä ja sivustoja. Oli kyseessä sitten automatka halki Euroopan, tai vaikkapa kesän lomailut etelän auringossa, muista huomioida myös karvaisen perheenjäsenen tarpeet hyvissä ajoin!

Valmistautuminen lähtöön

Autolla matkatessa tulee huomioida se, että aikaa vietetään neljän pyörän päällä paljon ja lemmikillä on oltava mukavat oltavat. Turvallisuuden takia eläimelle on hyvä hankkia turvavyö, tai esimerkiksi häkki, joka pitää eläimen turvassa myös onnettomuuden sattuessa ja estää tätä aiheuttamasta vaaratilannetta liikkeillään. Kannattaa myös muistaa, ettei lemmikin paikka ole etupenkillä, sillä ilmatyynyt voivat olla hengenvaarallisia. Lemmikki kannattaa myös totuttaa autolla kulkemiseen hyvissä ajoin, jottei pidempi reissu aiheuta ongelmia. Lentäen tulee taas huomioida se, että lemmikille on varattava oma paikka ja sen on kuljettava hyväksytyssä häkissä. Mikäli kyseessä on pieni lemmikki, saa sen usein ottaa matkustamoon mukaan omistajan penkin alle, kun taas isommat lemmikit joutuvat matkustamaan ruumassa. Mahdollisuus lemmikin lentämiselle tulee selvittää hyvissä ajoin, sillä kaikki lentoyhtiöt tai lentokoneet eivät asiaan sovellu.

Majoittuminen

Nykyään lemmikkiystävällisiä kohteita on runsaasti, sillä yhä useampi hotelli on tajunnut, kuinka suuri kysyntä näille on. Monilta eri sivustoilta voidaan majoitusvaihtoehtoja rajata sen mukaan, mitkä sallivat lemmikin ja jotkut sivustot ovat erikoistuneet parhaimpien lemmikkiystävällisten hotellien listaamiseen. Kannattaa myös tarkastaa edellisten henkilöiden arvostelut majoituksesta, sillä tämä kertoo paljon siitä, kuinka ystävällisiä lemmikkien suhteen oikeasti ollaan.

Matkan suunnitteleminen

Matkalle lähdettäessä lemmikin kanssa tulee tietenkin matka suunnitella tarkkaan. Jos haluaa käydä katsomassa nähtävyyksiä, kannattaa selvittää ennen matkaan lähtemistä, minne lemmikin voi ottaa mukaan. Lisäksi, jos tehdään esimerkiksi päivä reissuja eri paikkoihin, tulee sopivat pysähdyspaikat huomioida. Joissain maissa voi myös olla erityisiä vaatimuksia sen mukaan, minkälaiset rodut saavat kulkea kaduilla. Tietyt isommat tai vaaralliseksi luokitellut koirat tulee pitää aina kytkettynä ja joissain kaupungeissa kuonokopalla varustettuina. Selvitä siis maiden vaatimukset etukäteen!