Mikäli budjettisi syystä tai toisesta on pienemmän puoleinen, kannattaa matkakohde valita budjetin mukaisesti. Pienempi budjetti ei kuitenkaan missään nimessä tarkoita huonompaa matkaa tai matkalla kituuttamista. Olemme koonneet listan suosituimmista matkakohteista, jotka ovat budjettiystävällisiä, mutta silti täynnä elämyksiä.

Vietnam, yksi maailman edullisimmista matkakohteista

Kyllä, luit oikein. Kansainvälisten vertailujen perusteella Vietnam on yksi koko maailman edullisimmista matkakohteista, noin viiden euron päiväbudjetilla saat itsellesi majoituksen, ruoat ja juomat sekä liikut paikasta toiseen. Myös olut on Vietnamissa halpaa, paikallisten suosima Bia Hoi -olut maksaa ympäri Vietnamia keskimäärin alle euron pullolta.

Tämän lisäksi Vietnamista löytyy reilusti koskematonta, kaunista luontoa ja hengen salpaavia maisemia. Vietnamissa on myös varsinkin suomalaisesta näkökulmasta ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä valtavan suuria riisipeltoja ja kukkapeltoja. Näkemisen arvoinen on myös Unescon maailmanperintölistalta löytyvä värikäs Hoi An -niminen pieni kaupunki. Hoi Anin vanhimmat rakennukset on rakennettu 1400-luvulla, joten kaupungissa pääsee todellakin näkemään alueen historiaa. Hoi Anista löytää myös mielenkiintoisia museoita, monipuolisia mahdollisuuksia ostoksille sekä erilaisia taidegallerioita.

Dominikaaninen tasavalta

Karibialle matkustaminen on monen haaveissa esimerkiksi häämatkakohteeksi, ja useimpia Karibian matkakohteita katsellessa hinnat saattavat kauhistuttaa. Dominikaaninen tasavalta on tähän kuitenkin ihana poikkeus! Alle 40€ päiväbudjetilla saat niin majoituksen kuin ruoat ja juomatkin, paikallisten suosimista ravintoloista on mahdollista löytää laadukkaita annoksia jopa eurolla. Myös paikallinen liikenne on halpaa, liput maksavat myöskin noin euron. Dominikaanisesta tasavallasta löydät kaiken tasoiset hotellit joka tarpeelle sekä upeat Karibian palmut ja maisemat – budjetille sopivasti.

Kambodža – pienellä budjettilla matkustavan taivas

Kambodžasta voi maana ja matkakohteena tulla mieleen ensimmäisenä Aasian poikki kulkeva reppureissaaja, mutta todellisuudessa maasta löytyy majoitusta moneen tarpeeseen, kuitenkin hyvin edullisilla hinnoilla. Myös ravintoloiden hintataso on kohdillaan, ja huomattavasti alhaisempi kuin Suomessa. Jo muutamalla eurolla on mahdollista saada laadukas lounas, eikä illallisen syöminen ravintolassakaan tule kalliiksi. Jos pelkät Kambodžan kauniit maisemat eivät riitä, löytyy maasta myös näkemisen arvoisia nähtävyyksiä. Kuuluisimpana esimerkkinä nähtävyyksistä on mainitsemisen arvoinen ehdottomasti Angkor Watin -temppelialue, joka on Unescon maailmanperintökohde.