Yksi suomalaisten suosituimmista lomakohteista ja maista on jo vuosia ollut Thaimaa eli Thaimaan kuningaskunta. Thaimaassa sijaitsee monta matkailijoiden suosimaa kaupunkia ja matkakohdetta, kuten Bangkok, Pattaya, Phuket, Kata Beach ja Patong Beach. Lennot Thaimaaseen kestävät keskimäärin n. 10-12 tuntia. Suomesta suoria lentoja Thaimaaseen lentää tällä hetkellä Finnair.

Täydellinen kohde joka budjetille

Thaimaasta löytyy hotelleja kirjaimellisesti jokaiselle budjetille, olitpa sitten reppureissaaja, budjettimatkailija, matkalla perheen kesken, tai luksuksesta pitävä ihminen. Thaimaasta löydät tutut ja turvalliset ketjuhotellit, kuten suomalaisillekin hyvin tutun Holiday Inn -ketjun hotellit, kuin paikalliset hotellit, hostellit, ja Suomessa tuntemattomat kansainväliset hotelliketjut. Matkailijoiden suuren määrän ja turismin yleisyyden, sekä kansainvälisten toimijoiden vuoksi, Thaimaa on hyvä kohde myös sellaiselle ihmiselle, jolla ei ole kovin laaja kielitaito. Jo englannin kielellä pärjää Thaimaassa varsinkin suurimmissa kaupungeissa pitkälle, ja kotimaasta matkoja järjestävien tahojen ansiosta Thaimaa sopii matkakohteena loistavasti myös sellaiselle ihmiselle, jolla kielistä sujuu lähinnä suomi.

Monen mahdollisuuden maa

Thaimaasta löytyy jotain jokaiselle, minkä vuoksi voisi helposti sanoa, että Thaimaa on todellinen mahdollisuuksien lomakohde. Pienellä tutkimisella internetissä löytää satoja ideoita lomanviettoon Thaimaassa esimerkiksi aktiivilomailijoille, lapsiperheille, ja sukeltamisesta kiinnostuneille matkailijoille. Thaimaasta löytyy vilkasta yöelämää, paljon erilaisia shoppailumahdollisuuksia myös länsimaista tutuista liikkeistä rantabulevardien myyjiin, persoonallisiin liikeisiin ja kojuihin, rauhallisia ja kauniita hiekkarantoja, turistien suosimia uimarantoja, upeita, vanhoja, kullanhohteisia temppeleitä. Myös Thaimaan kaupunkien kulkuvälineet ovat lähes nähtävyys ja ainakin kokemus myös itsessään – Thaimaassa pääsee kokemaan muun muassa matkustamista tuk-tukilla ja jokiveneillä.

Huomioonotettavaa ennen matkallelähtöä

Thaimaaseen matkustaessa matkustusasiakirjojen tulee olla kunnossa, eli matkaajalla tulee olla voimassa oleva passi. Passin tulee olla voimassa puoli vuotta eli kuusi kuukautta maahan saapuessa, eli mahdollinen tarve passin uusimiseen kannattaa tutkia ajoissa, ja tarkistaa, että passi on voimassa tarpeeksi kauan, jottei lomasi pääty jo lentokentälle. Suomen passin haltija ei tarvitse Thaimaaseen matkustaessaan viisumia, mutta maassaololupa on silti rajattu. Sen, kuinka kauan sinulla on oikeus oleskella maassa, pystyt helposti tarkistamaan leimasta, joka passiisi laitetaan esimerkiksi lentokentällä.