Maailmassa on satoja maita ja kaupunkeja, joihin matkustaa. Etkö osaa päättää, mihin kannattaisi suunnata seuraavaksi? Ei hätää! Olemme koonneet sinulle listan suosituimmista matkakohteista, joita ei missään nimessä kannata ohittaa ja joista jokainen löytää varmasti uuden suosikkikohteen.

Game of Thrones -faneille ja Titanicin rakastajille

Kuten jokainen tämän hittisarjan tosifani varmasti tietää, Game of Thrones -sarja on merkittävältä osalta kuvattu Pohjois-Irlannin rannikolla. Mikä olisikaan sen parempaa kuin nauttia upeista maisemista ja nähtävyyksistä, kuten linnoista ja niiden raunioista, lempisarjastasi tutuissa maisemissa? Tiesitkö, että Belfastissa sijaitsee (upeiden maisemien ja ihanien shoppailumahdollisuuksien, sekä useiden muiden nähtävyyksien lisäksi) suuri ja kuuluisa Titanic-museo? Pohjois-Irlanti on ideaali kohde siis myös Titanic-fanille.

Malediivit


Oletko aina haaveillut palmuista ja upean kirkkaan sinisestä vedestä? Malediivit voi olla juuri sinun unelmiesi kohde. Malediiveilla onnistuu auringon paistattelun lisäksi esimerkiksi sukeltaminen, ja saarilla sijaitsee näkemisen ja kokemisen arvoisia pieniä hotelleja, sekä vaihtoehtoja luksusmajoittautumiseen. Malediivit ovat aurinkoinen ja lämmin kohde ympäri vuoden, joten pako niin Suomen kylmästä talvesta kuin Suomelle tyypillisestä kalsasta sadesäästä onnistuu loistavasti! Malediiveille matkustamisen hinnat ovat viime vuosina laskeneet, minkä vuoksi matkaa myös harkita.

Vilna – Baltian yllättävä timantti

Jos kaipaat vaihtelua arkeen ja mielessäsi on Baltian maihin kiinnostuminen, on Vilna, Liettuan pääkaupunki, ehdottomasti harkitsemisen arvoinen vaihtoehto. Vilna on niin asukkaidensa kuin turistienkin mielestä Baltialaiseksi kaupungiksi harvinaisen keskieurooppalainen, joten Baltiaan vasta tutustuvalle Vilna voi olla turvallinen vaihtoehto. Vilnassa sijaitsee upea barokkityylinen vanha kaupunki, ja kaupungin ravintolat ovat kokeilun arvoisia. Mikä parasta, Vilnaan pääsee lentämällä Helsingistä jopa noin puolessatoista tunnissa, joten kohde on täydellinen esimerkiksi viikonloppureissua tai muuta lyhyempää matkaa varten.

Kanariansaaret – ihana loma koko perheelle

Kanariansaaret herättävät monessa matkaa suunnittelevassa vain mielikuvan suomalaisia vetävistä turistirysistä ja täysistä rannoista. Vaikka suuri osa Kanariansaarien hotelleista on joko lapsiperheille suunnattuja tai vähintään lapsiperheystävällisiä (mikä tekee Kanariansaarista mukavan matkakohteen myös perheen pienemmille), Kanariansaarilta löytyy kuitenkin myös lapsille soveltuvien matalien hiekkarantojen lisäksi muun muassa runsaasti mahdollisuuksia shoppailuun, erilaisia luontoretkiä kuten patikointia saaren kuvankauniissa maisemissa, huvipuistoja, sekä useita museoita.