Vältä näitä maita vuonna 2018!

Matkustaminen on yksi elämän iloista ja usein siihen kerätään vaivalla rahaa. Sen takia matkakohde kannattaa valita sen mukaan, missä kokemukset ovat juuri sitä, mitä on toivottu. Oli kyseessä sitten lomailu rannalla rentoutuen tai seikkailu aavikon maisemissa, löytyy jokaiselle matkaajalle sopiva kohde. Kannattaa kuitenkin muistaa, että eri maiden poliittiset tilanteet vaihtelevat ja tämä vaikuttaa usein myös turvallisuuteen. Vuonna 2018 kannattaa olla erittäin tarkkana seuraavien maiden kanssa, eli joko tarkastaa maan tilanne ulkoministeriöstä tai jättää maa kokonaan pois omalta listalta.

Afganistan

Afganistaniin ei suositella tällä hetkellä minkäänlaista matkustamista, sillä maassa turvallisuustilanne on erittäin kriittinen tai vähintään heikko. Jos jostain syystä alueelle on päästävä, tulee matkaajan noudattaa erityistä varovaisuutta ja hoidettava erillisiä turvallisuusjärjestelyjä, jotka koskevat ainakin liikkumista ja majoittumista. Kapinallistoiminnan yleistyessä väkivallan uhka on lisääntynyt paljon ja terroristi-iskut ovat yleisiä, varsinkin pyhien ja isojen tapahtumien aikana.

Algeria

Algeriaan matkaavien tulee olla erityisen varovaisia oman käytöksensä kanssa ja seurata maan poliittisen tilanteen kehittymistä tarkasti. Vaikka tilanne maassa on ajoittain suhteellisen vakaa, on levottomuuksia esillä vähän väliä, ja tämän takia esimerkiksi yksin matkustaminen on kielletty tietyillä alueilla. Katukuvassa näkyy vahvasti poliisien läsnäolo ja matkailijan kannattaakin välttää isompia väkijoukkoja, sekä mielenosoituksia. Pimeän aikaan ulkona liikkumista ei suositella lainkaan.

Bangladesh

Bangladeshin poliittinen tilanne on tällä hetkellä hyvin epävakaa ja terroristi-iskuja on tasaiseen tahtiin. Tämän takia turvallisuustilanne on usein heikko ja tietyille alueille matkustaminen on kielletty heimojen ja armeijan konfliktien takia. Varsinkin raja-alueilla tulee noudattaa erityistä varovaisuutta, sillä alueella on suuret pakolaisvirrat, jotka aiheuttavat konflikteja ja vaaratilanteita. Lain noudattaminen on heikkoa ja mielenosoituksia on usein, jolloin levottomuudet voivat alkaa hyvin nopeasti.

Burundi

Burundiin matkustamista ei suositella missään tapauksessa ja kaikkia maassa olevia ulkomaalaisia on kehotettu poistumaan välittömästi. Yhteenotot maan poliittisten puolueiden kannattajien välillä on jatkuvasti ja alueella on suuri riski terrorismin esiintymiselle, sillä rauhanturvaajaoperaatiot Somaliaan ovat saaneet islamistiryhmän uhkaamaan maata terroristi-iskuilla. Maan turvallisuustilanne on ollut heikko jo vuoden 2015 vallankaappausyrityksen jälkeen.