Oman budjetin selvittäminen

Edullisuus voi tarkoittaa eri ihmisille eri asioita, mikä on yksi hyvä syy oman budjetin selvittämiseen. Mitä edullinen hotelli tarkoittaa juuri sinulle? Oman budjetin selvittäminen on kannattavaa 
jo ennen suurempien matkasuunnitelmien, internethakujen tai -hakukoneiden käyttämistä, jotta sinulla on realistiset lähtökohdat lomasi suunnitelemiseen, etkä tuhlaa aikaa sellaisiin vaihtoehtoihin, jotka eivät sovellu sinulle tai budjettiisi. Kannattaa myös harkita, kuinka paljon budjetista on valmis joustamaan, tai onko joustovaraa ollenkaan. Omaa budjettia miettiessä kannattaa myös tutkia matkakohteen hinta- ja elintasoa. Monen kaupungin hintataso voi yllättää – niin positiivisesti kuin negatiivisestikin – eikä lomalta tai muustakaan reissusta ole mukava palata kotiin täysin tyhjätaskuna, tai luottokortin rajat paukkuen vain sen vuoksi, että matkan kohteen hintataso pääsi yllättämään.

Budjettia harkitessa voi myös tutkia paikallisten ruokakauppojen hintatasoa. Useimmista kaupungeista ja kohteista on saatavilla myös sellaisia hotellivaihtoehtoja, jotka sisältävät jonkinlaisen keittiön. Varsinkin pidemmällä reissulla joka aterian syöminen ravintolassa, kasvilassa tai jopa hotellilla voi tulla todella kalliiksi ja viedä merkittävän siivun budjetista.

Omien vaatimusten määrittäminen

Mitä tarvitset ehdottomasti loman aikana? Mistä mukavuuksista et ole valmis tinkimään? Mikä taas on sellaista, josta voisit kuvitella luopuvasi? Haluatko säästää reissun ruokakustannuksissa ja valmistaa osan matkalla syömistäsi ruoista itse, mihin tarvitset jonkinlaisen keittiön? Mieti tarkkaan, mitä tarvitset lomasi aikana, ja myös, minkä vuoksi koet tarvitsevasi kyseistä asiaa. Kun avaat silmäsi oikeille tarpeillesi, voit löytää helposti tarpeesi tyydyttävän hotellin hieman halvemmalla, kuin sellaisen hotellin, jossa on paljon palveluja, joita et edes tule matkasi aikana käyttämään, vaikka ne kuulostaisivatkin varausta tehdessä ja hotelleja selatessa hienolta.

Hakukoneiden hyödyntäminen

Kun olet määrittänyt oman budjettisi, sekä sen, millainen varustus hotellissa ja hotellihuoneessa tulee ehdottomasti olla, jotta sinun lomasi voisi olla ihana ja ikimuistoinen, on hakukoneiden käyttäminen hotellin etsinnässä kuin lastenleikkiä. Useimpiin yleisiin hakukoneisiin voi syöttää valmiiksi nämä määrittämäsi tiedot, ja voit selata vain kriteerisi täyttäviä hotelleja. Joissain hakukoneissa on mahdollista myös etsiä matkakohdetta pelkästään budjetin perusteella, joten voit helposti löytää uusia paikkoja ja hotelleja muutamalla klikkauksella!